Lund

P1040821-web

Klik på billedet og få historien om mindestenen

Lund er en ganske særlig by. Du kan få et indtryk af den ved at læse ”50 Huse i Lund” på nettet. – Se ligeledes hjemmesiden for Ejerlavet Lund By.

I Lund er der også et forsamlingshus, som kan lejes til rimelige penge, og Sengeloppen vil kun blive glad for at huse de af festens deltagere, som er blevet for trætte til at tage turen hjemover i bil.

Lund ligger ved Faxe Bugt, 75 km fra København og 6 km fra Rødvig. Om du kommer i bil kan du køre via Køge, St. Heddinge, Lyderslev og så stik syd til Lund.

Lokalbanen ”Grisen” kører fra Køge til Rødvig. Det er en halv times smuk tur gennem det stevnske landskab. Der er afgange to gange i timen i dagtimerne på hverdage og en gang i timen på aftener, week-end og helligdage.

Du har mulighed for at ankomme fra vandsiden, blot må du være opmærksom på at havnen har en lille dybde. Endvidere bør du være forberedt på at betale en havneafgift. Kajakker og lign. kan benytte en bådebro, der opstilles i sommerperioden.

Der findes mange spændende og anderledes turistattraktioner på Stevns. Først og fremmest Stevns Klint, der netop er blevet tilføjet UNESCO’s liste over verdensarv. Hertil kommer Højerup Kirke, Koldkrigsmuseet, Stevnsfortet, Stevns Fyr, Gjorslev Slot, Trampestien, Rødvig havn med mange butikker  restauranter og cafeer. Margueritruten mod Berlin går forbi Lund. Trampestien fra Bøgeskoven Havn via Rødvig Havn og videre til Lund Havn. Endvidere er der Sydsjællandsleden.P1040831-web

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *